Nu skal du ikke foranlediges til at tro, at træbrikker er noget, som man vælger fremfor andet, for hvis det er muligt fyre med den slags, så skal man prøve at vælge det til.

De er kompakte, der er mindsket luft i dem, og de fylder ikke så meget – og det er det sidste, vi vil beskæftige os med i denne artikel.

Som sagt skal du dog lige undersøge først, om det er muligt for dig at fyre med træbrikker i den givne enhed, som du bruger til dette, for ellers kan du ødelægge maskineriet eller udvikle stor os.

Hvis vi lige ser bort fra olie og el, som man ikke kan opmagasinere på samme måde, som man kan med andre ting, man fyrer med, som er af træ, og det er dem, som vi vil sammenligne med her.

Har man hugget brænde, så fylder det mange forskellige delmål, der er meget luft mellem det, og man har også større risikere for, at noget kan gemme sig i træet, der ikke kan brænde så godt.

Er man rigtig uheldig, så er træet af forskellige typer, man kan have svært ved at hugge det, og får man det leveret til døren, så slipper man godt nok huggeriet, men man ved så heller ikke, hvordan brændet tog sig ud før, det blev til mindre stykker, da det blot var træer.

Desuden har man træpiller, og her skulle man mene, at der er mindre luft mellem de enkelte piller, og det er da også korrekt i forhold til meget brænde, men det er også virkelig svært at stable, hvorfor man er nødt til at have det i sække, og der sker også altid en smule spild, når man hælder det på.

Træbrikker er lettere at stable, kan være i sække eller enkeltvise, og så er de gode at fyre med.

Du kan købe nogle her: https://www.braendselsgaarden.dk/traebriketter-oversigt