Med strik til børn kan man se det på den klassiske måde, hvor man undersøger, hvor man kan finde strikkeopskrifter til tøj og andet, man kan lave til børn.

Men man kan jo også vælge at se på det sådan, at man lærer børn at strikke.

Man siger godt nok, at børn bliver for hurtigt voksne nu om dage, men det er nok i forlængelse af en tid, hvor man så på børnene som nogle små mennesker, der skulle have lov til at vokse op i eget tempo.

Og det skal de selvfølgelig også, men med at være blevet voksne for tidligt mener man også, at de tager nogle voksne attituder, værdier og bekymringer på sig, som de ikke har brug for at skulle påtage sig endnu.

Så er der også de børn, der kommer fra et belastet hjem og skal tage sig af deres søskende, fordi deres forældre ikke kan, eller netop forældrene eller den ene forælder går bort før tid.

At lære at strikke som børn kan være til gavn

Her er det også klart, at kommunen vil gribe ind, hvis man får nys om den slags eller anden vanrøgt og mistrivsel hos børnene.

Men i gamle dage måtte børnene skal bidrage i en tidlig alder til husholdningen og hjælpe, hvor man kunne bidrage ellers.

Et eksempel på dette kunne være ved at strikke, så man selv kunne lave ens tøj og tøj til andre, som man kunne gå med.

Derfor kan man da også forsøge at lære børn den slags nu, selvom det mere er for fornøjelsens skyld, at man lærer at strikke, fordi de fleste har råd til at købe deres eget tøj.

Desuden bliver man også bedre med motorikken ved at lære at strikke, og man lærer at have tålmodighed med tingene og langsomt se dem tage form – og man tager ved lære af ens fejl, hvor andre ikke griber ind for en.