Skal dit loft efterisoleres, så gør du klogt i at overveje, om papiruld er det rette materiale for dig. Det kan både opsuge og afgive fugt, det kan ikke brænde og det modvirker angreb af råd og fugt. What’s not to like?

Vi har taget et kig på https://www.efterisoleringdanmark.dk/loftisolering og spurgt ejerne, hvorfor papirisolering er den bedste løsning til loftet.

Kan ikke brænde 

Når man siger papiruld, så kan man ikke helt lade være med at tænke på brandfare. Men der er ikke noget at være bange for i den henseende, hvis du spørger Efterisolering Danmark: “Papirisolering er en gammel opfindelse, og i slutningen af 1800-tallet var der naturligvis en vis brandfare forbundet med papiret. Men i dag har man udviklet forskellige teknikker, hvor man behandler papiret under fremstillingen, og det gør, at det ikke kan brænde.”

Vi prøvede at sætte ild til papiruld for lige at teste udsagnet og ganske rigtigt: det kunne ikke brænde, men blev nærmest bare vådt i stedet.

Holder skadedyr væk

Papiruld holder effektivt på varmen, men det holder til gengæld ikke særligt godt på skadedyr. Og det må jo også siges at være en vis fordel. Ubudne gæster som mus og rotter kan ikke tåle at opholde sig i papiruldens tilsatte borsalte, og derfor holder de sig væk fra loftet.

Undgå dampspærren

Når du efterisolerer på loftet med typiske materialer som mineraluld, så er det nøvendigt at etablere en dampspærre – et meget omfattende arbejde. Det er det ikke med papiruld, da det effektivt kan opsuge fugt og transportere det væk. I praksis betyder det, at hvis der kommer fugt op til loftet, så vil papiret transportere det op til overfladen og lade det fordampe i luften.

Der er altså mange gode grunde til at overveje, om papirisolering er den rigtige løsning for dig. Det er enkelt og effektivt, og tilbagebetalingstiden er ikke så lang.