Er dit hjem belagt med et af de utroligt smukke og lækre sæbebehandlede trægulve, kan du sikkert skrive under på, at det er en helt ufatteligt plejekrævende gulvtype. Sæbebehandlede gulve skal vaskes hyppigt og grundigt med særligt plejende sæbe for at holde behandlingen ved lige. Og det kan jo ske, at det smutter, og rutinen bliver brudt – og så starter den nedadgående spiral.

Sæbebehandlede trægulve bliver hurtigt slidt

Et sæbebehandlet trægulv, som ikke bliver passet og plejet efter forskrifterne, vil meget hurtigt begynde at udvise de klassiske tegn på slitage. Disse indbefatter blandt andet pletter og skjolder fra spildte, farvede væsker – som for eksempel kaffe, te eller rødvin – som ikke kan vaskes bort.

I gulvets ungdom, da det netop var blevet behandlet, ville overfladen afvise disse væsker, og de ville let kunne tørres op. Men er den beskyttende hinde af sæbe, som gulvet modtog ved denne lejlighed, slidt bort, kan træværkets overflade ikke længere virke vandafvisende. Væskerne vil suges ind i de porøse og udtørrede fibre, og vil således ikke kunne fjernes ved almindelig gulvvask, uanset hvor hårdt og længe, du skrubber og skurer.

Et slidt, sæbebehandlet trægulv vil også være særligt udsat for solfalming. Solfalming opstår, når solens skarpe UV stråler bleger og udtørrer træværket, som vil antage en ucharmerende og gullig nuance. Og du kan heller ikke redde et gulv fra solfalming ved gulvvask.

Få det smukke gulv igen med en professionel gulvafslibning

Når først gullige misfarvninger fra solfalming samt diverse pletter og skjolder er begyndt at bemægtige sig dit trægulv, og få det til at fremstå nusset og snusket, kan du kun genskabe det smukke gulv med en grundig gulvafslibning. Du bør altid lade en professionel forestå denne opgave, da der er tale om tungt arbejde, som kræver et vist håndelag og en god portion erfaring. Find dygtige håndværkere på gkservice.dk