Leder du efter lamper til at oplyse dine stuer og værelser, skal du først og fremmest gøre dig det klart, hvilken type belysning, du ønsker, hvilken stilart, du opererer inden for rent indretningsmæssigt, og hvor fleksibel, din løsning skal være. Er du 100% sikker på, hvor dine møbler skal stå, kan du med fordel vælge fast monterede lamper og lys armaturer. Ønsker du fleksibilitet, er det en bedre idé at gå efter løse lamper, så som bordlamper ller gulvlamper.

Én lampetype – mange anvendelses muligheder

Indretning med gulvlamper er super hot inden for interiør og design. Mange gulvlamper er frembusende art statements i sig selv, og kræver en del gulvplads for at kunne komme ordentligt til deres ret i al deres skulpturelle vælde. Denne type gulvlampe er nok den, som er mest krævende i forhold til indretning, og selv om disse gulvlamper kan være enormt flotte, bør du tænke dig om, inden du i vildskab indkøber en sådan.

Andre gulvlamper er mere diskrete, og kan sagtens passe ind i mindre stuer – for eksempel i stedet for væglamper for enden af sofaen, eller bordlamper over sofabordet. Du kan med den rette type gulvlampe, som har skærmen placeret et stykke oppe i højden, samtidig skabe et alternativ til pendler – og i modsætning til pendler behøver du ikke at gøre en gulvlampe fast i loftet. Det rigtig fine ved gulvlampen er nemlig, at den ikke skal monteres, og derfor kan flyttes rundt i rummet, som det passer dig. Når du vælger at indrette med gulvlamper, bliver det således samtidig en del lettere at ommøblere stuen.

Find gulvlampen, som passer til dit rum, i en online shop

For at finde den helt perfekte gulvlampe, er det vigtigt, at du danner dig et overblik over de forskellige typer og modeller. Dette kan du for eksempel gøre på andlight.dk, hvor du finder designer lamper fra mange kendte producenter.