En terrasse er en vidunderlig tilføjelse til hjemmet, men den kommer ikke uden overvejelser. Hvad koster en terrasse, skal jeg bygge en med et tag, vil jeg have skygge? Skal den være af træ eller sten? Skal jeg bygge den selv, eller få nogle til at bygge den for mig? Der er mange spørgsmål og valg, der skal tages, og det er kun dig, der ved, hvad dine og din families behov er, til en terrasse.

Overdækket terrasse?

Fordelen ved at investere i en overdækket terrasse fra starten af er, at du får mest muligt ud af din terrasse fra starten. Du kan sidde der ude og nyde solen uanset årstid og vejr. Hvis du er i tvivl, om det er noget, du vil bruge pengene på, imens du er i gang med at anlægge terrasse, er det dog intet problem.

Der er massere af løsninger, som kan give læ og skygge, som du kan tilføje senere. Det kan f.eks. være en markise, en parasol eller forskellige bygselvløsninger. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du gerne vil have den permanente og mere holdbare løsning, eller om du vil se på dit behov, som det kommer, og tilføje en overdækning, hvis du finder det nødvendigt.

Byg selv?

Du kan rimelig nemt bygge din egen træterrasse, hvis du har tålmodighed og er god med træ. Hvis du vælger at bygge den selv, er det særligt ideelt at gøre mellem maj og september. Hvis du er effektiv, er det muligt at bygge en flot træterrasse på 10 m2 på en weekend. Hvis ikke du er god med træ, så er det dog en bedre ide at hyre nogle til det. Uanset hvad, så skal du tage stilling til placeringen af din terrasse og evt. også få dig en skitse af terrassen, så du eller en håndværker kan beregne materialer.