At udveksle ringe til et bryllup er en ældgammel nordisk tradition der blev almindelig helt tilbage i 13 hundrede tallet. Overtroen siger at den der først sætter ringen på sin ægtefælles ringfinger er den der vil komme til at bestemme i ægteskabet. 

De mest almindelige ringe er vielsesringe i guld. Nogle par vælger at holde dem enkle måske med en indgravering, andre vælger at der skal være en eller flere ædelstene i ringen. Ofte kvindes. Da mandens hånd er større end kvindes vælges der ofte en større og tykkere ring til manden, så den passer bedre til hånden. 

Størrelsen er vigtigt

Når man skal vælge vielsesringe er det vigtigt at de har den rigtige størrelse. Du kan få målt jeres fingre i en fysisk butik men det er også muligt selv at måle dem og evt. købe jeres ringe i en web-shop. Der er typisk gode vejledninger til hvordan i bedst kan måle jeres fingre og finde den rigtige størrelse. Husk at fingre der måles når det er varmt, er større end fingre der måles når det er køligt. Det er også vigtigt at bestille ringen i et nummer større, hvis den er tyk og bred.

Hvis i ønsker at der skal indgraveres i ringen, bør i vente med at få indgraveret indtil i er sikre på at ringene passer, ellers er det ikke muligt at få den byttet eller få dem tilpasset.

Ædelstenene i ringen

Selvom den mest almindelige vielsesring er af guld vælger mange stadig at der skal en eller flere ædelstene i ringen. Typisk kvindens. Det kan være små diamanter eller en anden ædelsten alt efter smag og pengepung.

Er man ikke til guld kan man f.eks. vælge at de skal være i hvidguld eller rødguld. Det er også muligt at lave vielsesringe, der kombinere de 3 forskellige typer af guld.