Vi ved alle, at solenergi er en ubegrænset energikilde, der ikke producerer CO2-emissioner eller andre gasser, fordi den ikke bruger brændstof eller kræver andre ressourcer, såsom vand eller vind.

Dette er et aspekt, der gør det til et af de mest interessante systemer til produktion af energi fra et miljøperspektiv. Men der er andre fordele ved solenergi, der ikke er lige så indlysende, men som er lige så vigtige, når du skal finde ud af om solceller er noget for dig.

Ingen energiproduktionsomkostninger

Solenergi kræver næsten ingen ekstern forsyning for at fungere, så vedligeholdelses- og energiproduktionsomkostningerne er næsten nul. De eneste omkostninger forbundet med brugen af ​​solceller er fremstilling og installation af komponenterne. Dette betyder, at på trods af den store indledende investering er der ingen ekstra omkostninger forbundet med solceller efterfølgende, så investeringen er hurtigt tjent tilbage.

Mindre energi tabt under fjerntransport

Tab under transport og distribution af energi øges med afstanden mellem produktions- og forsyningspunkter. Selvom disse tab ikke er meget store, påvirker de installationens ydeevne i tætbefolkede områder.

På den anden side reduceres afstandene drastisk med den individuelle installation af solceller på hustage, hvilket øger effektiviteten af ​​det elektriske system.

Nem og hurtig installation af solceller

Installationens nemme og enkle funktion betyder, at den kan installeres næsten hvor som helst og drager fordel af både lodrette og vandrette rum. Dette aspekt sammen med systemets fleksibilitet letter installationen af ​​mindre solceller med den ekstra fordel, at installationen kan udvides afhængigt af behovet.

Men den mest interessante fordel er muligheden for at levere elektricitet til fjerntliggende steder, hvor omkostningerne ved installation af elektriske distributionsledninger er for høje eller umulige.

Påvirkning af miljøet

Produktion af solenergi genererer ikke støjforurening, hvilket er et vigtigt aspekt at tage hensyn til i byområder. Det genererer heller ikke affald, fordi det ikke har brug for vedligeholdelse, og dets levetid er langt længere end andre typer energiproduktionssystemer. Faktisk er solceller designet til at modstå miljøets påvirkning i ekstreme vejrforhold.